Digiqole ad

Trump për vaksinën e dytë: Këto zbulime ndodhën në kohën time, do t’i japin fund Murtajës së Kinës

 Trump për vaksinën e dytë: Këto zbulime ndodhën në kohën time, do t’i japin fund Murtajës së Kinës

President Donald Trump speaks during a news conference at the White House in Washington, Thursday, Sept. 10, 2020. (AP Photo/Susan Walsh)

President Donald Trump speaks during a news conference at the White House in Washington, Thursday, Sept. 10, 2020. (AP Photo/Susan Walsh)


Presidenti aktual i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), Donald Trump, ka reaguar për vaksinën e dytë të koronavirusit, për të cilën kompania Moderna njoftoi sot se është 94.5% efektive.

Përmes një postimi në Twitter, Trump ka thënë se këto zbulime, që konsideron se ndodhën gjatë mandatit të tij, do t’i japin fund “murtajës së Kinës”, siç i referohet ai koroanvirusit, transmeton Gazeta Express.

“Një tjetër vaksinë sapo u njoftua. Këtë herë nga Moderna, 95% efektive. Për ata “historianë” të mëdhenj, ju lutem mos harroni se këto zbulime të mëdha, të cilat do t’i japin fund Murtajës së Kinës, të gjitha ndodhën në kohën time!”, ka shkruar Trump.

Kompania amerikane, Moderna sot ka njoftuar se të dhënat paraprake tregojnë se vaksina e saj kundër COVID-19 është gati pothuajse 95% efektive.

Rezultatet janë të ngjashme me ato të kompanive Pfizer dhe BioNTech, të cilat ditë më parë njoftuan se testimi i vaksinës së tyre ka rezultuar 90% efektiv në fazën finale, në të cilën janë përfshirë më shumë se 40 mijë njerëz.

Rezultatet e vaksinave të këtyre kompanive shtojnë besimin se zbulimet e tyre mund t’i japin fund pandemisë.Express

Digiqole ad

Të ngjashme