Digiqole ad

EFIKASITET 99%, OXFORD NXJERR VAKSINËN ANTI-COVID

 EFIKASITET 99%, OXFORD NXJERR VAKSINËN ANTI-COVID

Universiteti i Oxford premton një vaksinë tepër efektive kundër Covid-19, të quajtur “ChAdOx1 nCov-2019”

Tashmë që vaksina është në provat e fundit 99% e pjesëmarrësve të të gjitha moshave kanë prodhuar anti-trupa.

Kjo ka ndodhur 2 javë pas dozës së dytë dhe rezultatet duken premtuese.

Për më tepër vaksina që do e prodhojë kompania AstraZeneca ka shfaqur një imunitet të fortë edhe tek grupet më të rriskuara nga COVID-19 siç janë ata të moshës mbi 70 vjeç.

Duket se Oksfordi do të futet së shpejti në garë me Pfizer dhe BioNTech, Moderna apo Sputnik V për një vaksinë efektive ndaj COVID-19.

Digiqole ad

Të ngjashme