• 16/05/2021
Digiqole ad

PDK Suharekë me kërkesë për subjektet politike

 PDK Suharekë me kërkesë për subjektet politike

Vërshimet nga shiu që kanë përmbysur anembanë gjithë vendin, kanë ndikuar edhe në reagimet e partive politike

Dega e PDK – së në Suharekë, përmes një komunikate për media ka bërë të ditur që ata po e vëzhgojn situatën e krijuar nga vërshimet në Komunën e Suharekës.

“Partia Demokratike e Kosovës Dega në Therandë, është thellësishtë e prekur me dëmet e shkatuara nga reshjet e shiut në Komunën e Therandës dhe në pjesë të tjera të vendit. Ne jemi duke e përcjellur nga afër gjendjen e krijuar nga kjo fatkeqësi natyrore dhe shprehim keqardhje për të gjitha familjet e prekura nga këto vërshime”.

Gjithashtu ata bëjn apel për Institucionet lokale dhe qëndrore, që të jenë në krye të detyrës dhe të jenë afër secilës familje për t’i përballuar dëmet e shkaktuara nga reshjet e shumta ditëve të fundit.

“Po ashtu kërkojmë nga subjektet politike që qeverisin dhe kanë qeverisur më parë me Komunën e Therandës, të mos e keqpërdorin këtë situatë për poena politik, por të gjithë qytetarët e prekur nga kjo situatë të trajtohen në mënyrë dinjitoze dhe të barabartë”.

Kërkesa e tyre ishte që të bëhet vlerësimi i dëmeve dhe të sigurohet kompensimi për familjet e prekura, si dhe shprehën gatishmërinë e tyre që të japin kontributin me ekspertë të lëmive përkatëse.

Digiqole ad

Të ngjashme