• 16/06/2021
Digiqole ad

Përplasje në KQZ lidhur me votat që vijnë nga jashtë

 Përplasje në KQZ lidhur me votat që vijnë nga jashtë

Kërkesa që të krijohet një komision për përcjelljen e postave nga jashtë Kosovës, ka shkaktuar përplasje midis anëtarëve të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, raporton Ekonomia Online.

Përfaqësuesi i KQZ-së, Sami Kurteshi, se votat duhet të mbërrijnë në kutinë postare të KQZ-së.

“Duhet të vendosim për çështjen e parë, e cila është marrja e një vendimi për krijimin e një komisioni që përcjell postat jashtë Kosovës, si edhe caktimi i datës para ditës së zgjedhjeve për pranimin e postave deri në orën 19:00”, tha Kurteshi.

Ndërkohë, përfaqësuesi i PDK-së Arianit Elshani dhe kryesuesja e KQZ-së, Valdete Daka, kanë thënë se votat duhet të mbërrijnë në fahun postal, Posta numër 6, pasi sipas tyre, ashtu parasheh ligji.

Po ashtu, përfaqësuesi i LDK-së, Sami Hamiti ,lidhur me këtë adresim për postat e shpejta tha që adresa e fundit është fahu postal.

“Adresa e fundit është fahu postal, posta më e shpejtë dhe çdo votë duhet të shkojë, pra posta numër gjashtë”, tha Hamiti.

Digiqole ad

Të ngjashme