• 16/06/2021
Digiqole ad

Ky është deputeti nga Suhareka, i cili ne 2019 ka pasur vota, më shumë se kandidatët për kryeministër

 Ky është deputeti nga Suhareka, i cili ne 2019 ka pasur vota, më shumë se kandidatët për kryeministër

Në Zgjedhjet parlamentare të mbajtura me 6 Tetor 2019, në Suharekë kanë pasur të drejtë vote 67637 votues, kanë votuar 27572 (40.76%)

Partia fituese ka qenë LDK me mbi 9500 vota, e dyta ka qenë AAK me mbi 5400 vota, e treta PDK me rreth 4500 vota, dhe katërta ka qenë VV me rreth 4300 vota.

Kandidati më i votuar në Suharekë ka qenë Dr.Ardian Shala me 6950 vota, duke lënë kështu mbrapa pothuajse të gjithë liderët politikë të partive politike, përfshirë ketu edhe kandidatët që sot kandidoj ë për kryeministër të Kosovës si:

Albin Kurti – VV i cili në Suharekë ka pasur 3996 vota

Enver Hoxhaj – PDK i cili në Suharekë ka pasur 2347

Ramush Haradinaj – AAK i cili në Suharekë ka pasur 4030 vota

Fatmir Limaj – NISMA i cili ka pasur 1368 vota

Dr.Ardian Shala

Dr.Ardian Shala nga LDK ka pasur vota më shumë se Albin Kurti dhe Enver Hoxhaj së bashku, gjithashtu më shumë se Ramush Haradinaj dhe Fatmir Limaj së bashku./ SuharekaExpress
Digiqole ad

Të ngjashme