• 16/05/2021
Digiqole ad

Elezi: Rinumërimi i 494 vendvotimeve nis sot

 Elezi: Rinumërimi i 494 vendvotimeve nis sot

Në mbledhjen e sotme të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, është vendosur që të rinumërohen 494 vendvotimeve për shkak të problemeve të auditimit.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi ka konfirmuar për Klankosova.tv se ky proces do të nis sot.

“Ju njoftoj se sot, në orën 16:00, në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve do të fillojë procesi i rinumërimit të 494 vendvotimeve për të cilat ka marrë vendim Komisioni Qendror i Zgjedhjeve”.

Vendvotimet të cilat do të rinumërohen, janë ndarë në katër kategori nga KQZ-ja për arsye të mospërputhjeve të formularëve të rezultateve.

Arsyet e rinumërimit sipas KQZ-së kanë të bëjnë me: bartje të gabuar të votave në formularin e subjekteve politike (35 vendvotime); bartje të gabuar të votave në formularin e kandidatëve (6 vendvotime); kandidati apo kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik (370 vendvotime); dhe subjekti ka vota ndërsa kandidatët jo dhe anasjelltas (83 vendvotime).

Digiqole ad

Të ngjashme