Digiqole ad

Një muaj paraburgim për të dyshuarin për grabitje dhe lëndim me thikë ndaj një taksisti në Shirokë

 Një muaj paraburgim për të dyshuarin për grabitje dhe lëndim me thikë ndaj një taksisti në Shirokë

 Gjykata Themelore në Prizren, Depertamenti i Krimëve të Rënda,ka caktuar masën e paraburgimit më një muaj për të  dyshuarin për grabitje dhe lëndime të shkaktuara me thikë ndaj një taksisti në Shirokë.

Gjykata me rastin e caktimit të paraburgimit ndaj të pandehurit V.K, ka vlersuar se egzistojnë prova ligjore për të caktuar masën e paraburgimit, dhe nga këto rrjedhë dyshimi i bazuar se:

– Me datë 29 janar i pandehuri V.K., me një të mitur marrin një taksi të tipit pronë e të dëmtuarit N.H., ku pranë karriges së shoferit është ulur i pandehuri V.K., ndërsa mbrapa ka qenë i ulur i miturit A.Q., dhe nga shoferi i taxit – i dëmtuari kërkojnë që ti dërgon deri në fshatin Shirokë, dhe me të arritur në fshat i pandehuri V.K., nxjerrë thikën i ’a vendos në gjoks të dëmtuarit dhe i thotë që të vazhdojë për në fshatin Mushtisht, dhe me të arritur në afërsi, i pandehuri V.K., e urdhëron të kthehen majtas dhe të shkojnë në një arë të këtij fshati, dhe me thikë e shpon në gjoks të dëmtuarin N.H., e pastaj me dhunë ia merr 82 euro dhe dy telefona personale me sim- kartela dhe së bashku me të miturin ikin në drejtim të panjohur, ndërsa të dëmtuarit i shkaktojnë lëndime trupore – Kurse a do të argumentohen këto fakte do të vlerësohet në fazat e mëtejme të procedurës penale.

Të pandehurit i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej tridhjetë (30) ditësh, ashtu që kjo masë të pandehurit do ti llogaritet prej datës 18.02.2021 deri me datën 17.03.2021. Gjykata, konsideron se ekzistojnë arsyet ligjore për caktimin e paraburgimit, meqenëse i pandehuri V.K., nga dita kritike e deri në arrestimin e tij nga organet e ndjekjes i pandehuri ka qenë në arrati, andaj këto rrethana shtojnë dyshimin se i pandehuri mund të fshihet apo të ipet në arrati me qëllim të shmangies nga përgjegjësia penale, me çka do të pamundësoj zhvillimin e rregullt të kësaj procedure penale hetimore.

👍

Digiqole ad

Të ngjashme