• 13/06/2021
Digiqole ad

Refuzohen mbi 16 mijë zarfe me vota nga diaspora

 Refuzohen mbi 16 mijë zarfe me vota nga diaspora

epa01935540 A worker of election commission holds election material at the counting center, in Pristina, Kosovo on 16 November 2009. The local elections held on 15 November are the first since the ethnic-Albanian majority unilaterally declared Kosovo independence from Serbia in February 2008. The polls were seen as a test of Kosovo’s readiness to organise democratic elections on its own. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Në Qendrën për Numërim dhe Rezultate deri më tani janë hapur 34 mijë e 2 pako të supozuara me fletëvotime nga diaspora, prej të cilave janë aprovuar 41 mijë e 280 zarfe ndërkaq 16 mijë e 288 janë refuzuar.

Kështu është njoftuar nga KQZ.

Arsyet e mosaprovimit të tyre, sipas KQZ-së janë si në vijim: 7 mijë e 281 zarfe janë dërguar nga persona që nuk janë të regjistruar si votues jashtë Kosovës, 5 mijë e 192 zarfe janë dërguar nga persona që nuk kanë arritur të regjistrohen si votues jashtë Kosovës gjatë periudhës së aplikimit sepse nuk kanë dëshmuar kriteret ligjore, 1 mijë e 126 votues kanë dërguar fletëvotime nga dy herë, 2 mijë e 17 zarfe të dërguara nga votues të paidentifikuar (votim grupor) dhe 672 zarfe të dërguara nga votues të cilët kanë bashkangjitur dokumente jovalide për identifikim.

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve deri më tani janë rinumëruar 220 vendvotime ndërkaq edhe 40 të tjera janë në proces të rinumërimit

Digiqole ad

Të ngjashme