Digiqole ad

Ministri Kuçi flet për Luanin në Gjilan

 Ministri Kuçi flet për Luanin në Gjilan

Sqarim për rastin e luanit që mbahet në Gjilan

Pas shumë raportimeve dhe reagimeve në lidhje me mbajtjen e një luani në Gjilan në kushte të pafavorshme, ju lutem gjeni sqarimin e ministrit të Ekonomisë dhe Ambientuit, Blerim Kuçi, për këtë çështje.

Sqarim për rastin e luanit që mbahet në Gjilan

Dje kam pranuar një numër të madh të mesazheve që vinin nga e gjithë bota, nga aktivistët për mbrojtjen e të drejtave të kafshëve, përfshirë edhe aktivistët vendorë.

Më 8 nëntor qenka bërë një vit prej kur ky luan qëndron në kushte të pafavorshme për këtë kafshë në një restorant në Gjilan. Me të drejtë, shoqëria civile është shprehur e shqetësuar.

Dua të ju informoj që jam njoftuar në parim për ngjarjen dhe kabineti im po merret për hapat e mëtutjeshëm, duke qenë edhe në komunikim me anëtarët e shoqërisë civile. Tashmë, Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit ka një Grup Punues për të gjetur zgjidhjen e këtij problemi, ku bëjnë pjesë edhe anëtarë të shoqërisë civile.

Ky rast po trajtohet edhe në Prokurorinë Themelore të Gjilanit. Prokurorisë dhe konkretisht Prokurorit të Çështjes i ka shkuar një letër më 1 shtator 2020 me propozime për hapat që duhen ndërmarrë për rastin në fjalë, mirëpo ende nuk është marrë asnjë përgjigje zyrtare.

Tashmë do të zhvillojmë një takim me grupin punues gjatë kësaj jave dhe për secilin hap që do të ndërmerret, do të ju mbajmë të informuar.

Në kapacitetet tona infrastrukturore ne nuk posedojmë një hapësirë të favorshme për të mbajtur këtë luan. Mirëpo, angazhimi ynë nuk do të mungon për të gjetur një zgjidhje sa më të mirë për këtë luan.

Blerim Kuçi

Digiqole ad

Të ngjashme