• 04/08/2021
Digiqole ad

Super-kompjuterët në tërë Evropën, pre e sulmeve kibernetike

 Super-kompjuterët në tërë Evropën, pre e sulmeve kibernetike

Sulmet kibernetike ndaj kripto-valutave nuk janë aspak të reja, por një zinxhir i incidenteve është duke rritur brengat për sigurinë kibernetike kohën e fundit.

ZDNet raportoi që sulmuesit kanë infektuar shumë super-kompjuterë në Evropë me anë të malware-it Monero javën e kaluar, përfshirë super-kompjuterin ARCHER të universitetit të Edinburgut, pesë nga super-kompjuterët e bwHPC-së, si dhe një grup kompjuterësh të universitetit Ludwig-Maximilians më Munih. Kjo është gjë e pazakontë dhe duket se sulmet kanë pasur diçka të përbashkët.

Cado Security ka vlerësuar se sulmet janë kryer duke përdorur fjalëkalimet e komprometuara të SSH (Secure Shell) nga universitetet në Kanadë, Kinë dhe Poloni, duke përdorur emra të ngjashëm të malware dosjeve, të njëjtat dobësi në sistem dhe indikatorë te ngjashëm teknik.

Kjo sugjeron se i gjithë sulmi është bërë nga i njëjti burim. Në rastin e ARCHER, sulmi duket se ka ardhur nga një IP adresë kineze, ka raportuar revista ENDGADGET.

Të ngjashme