• 05/08/2021
Digiqole ad

Rreth tre milionë fëmijë janë infektuar me coronavirus në SHBA

 Rreth tre milionë fëmijë janë infektuar me coronavirus në SHBA

Mbi 2.93 milionë fëmijë në SHBA kanë rezultuar pozitiv për Covid-19 që nga 4 shkurti kur u regjistrua rasti i parë, sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë.

Vetëm javën e kaluar, 117,518 raste të reja me fëmijë u identifikuan përmes testimit, tha raporti. Kjo është një rritje prej 10 për qind në rastet e fëmijëve gjatë dy javëve të fundit. Fëmijët përfaqësojnë 12.9 për qind të të gjitha rasteve në Amerikë, raporton CNN.

Fëmijët përbënin midis 6-18 për qind të atyre që u testuan për infektim dhe 7-29 për qind e fëmijëve të testuar ishin pozitivë për coronavirus.

Fëmijët akoma shfaqin simptoma më lehta se të rriturit për COVID-19 ose të vdesin nga infeksioni.

Fëmijët përfaqësonin 1.2-2.9 për qind të totalit të raportuar të shtrimeve në spital për voronavirus, bazuar në informacionin e siguruar nga 24 shtete dhe New Yorku..

Njëmbëdhjetë shtete raportuan zero vdekje ë fëmijëve në mesin e 43 shteteve që siguruan të dhëna për vdekshmërinë shkaku i COVID-19. 

Të ngjashme