• 12/06/2021
Digiqole ad

Gazeta angleze zbulon emrin e bosit shqiptar të krimit

 Gazeta angleze zbulon emrin e bosit shqiptar të krimit

Fation Dautaj, është 36-vjeçari shqiptar i cilësuar si person i rrezikshëm në Britani, i cili humbi në Komisionin e Apelit për Emigracionin Special.

Sipas Ministrisë së Brendshme dhe Agjencisë Kombëtare të Krimit (NCA) ai është cilësuar person i aftë për dhunë ekstreme dhe një anëtar me ndikim në një rrjet kriminal shqiptar me qendër në Londër i përfshirë në importimin e kokainës, prodhimin e kanabisit, trafikim të njerëzve dhe pastrimit të parave.

Sipas Express.co.uk, ai është një gangster,  i pretenduar “pa gjurmë financiare” në Mbretërinë e Bashkuar që ka një “Piano Bar” në Shqipëri.

Dautit, i cili njihet gjithashtu si Fation Dautaj, iu dha qëndrimi i përkohshëm në vitin 2012, sepse ai ishte i martuar me një shtetas të BE-së, letoneze.

Ai u bë qytetar i përhershëm në gusht 2017, por “Home Office” e revokoi atë në shtator të 2019-ës, bazuar në inteligjencën nga NCA, e cila po hetonte rrjetin e tij, por nuk kishte qenë në gjendje ta akuzonte atë.

Dauti mohon përfshirjen në krim dhe argumentoi gjatë apelit që ai thjesht e njeh shoqërisht ose ishte në lidhje me disa anëtarë të tjerë të bandës që po hetohej.

Këtu përfshihej kushëriri Alket Dauti, 33 vjeç, i cili u arrestua nga oficerët e NCA në qershor të 2018-ës në Penge, në jug të Londrës, dy muaj pasi u takua me Dautin, para se të ekstradohej në Belgjikë në janar të vitit 2019 për të vuajtur një dënim prej 10 vitesh.

Në mars, gjykatësit pranuan përfaqësimet e “Home Office” dhe NCA se Dauti ishte i përfshirë në krim dhe përbënte një “kërcënim serioz për sigurinë dhe sigurinë publike”, nëse lejohej të qëndronte atje.

Apeli dëgjoi se ai kishte vetëm një llogari bankare në Mbretërinë e Bashkuar, financuar nga pagesa parash dhe fitime të kufizuara nga një kompani papafingo, por shijonte klube të natës, produkte dhe automjete të nivelit të lartë, duke përfshirë një Bentley, Range Rover dhe Jaguar, ndërsa zhvillonte tregti droge.

Dauti tha në seancën dëgjimore të SIAC se ai ishte atje gjatë natës, por nuk ishte i përfshirë në përleshje me thika.

Ai argumentoi se ndalimi nga policia i shkakton atij dhe gruas së tij shqetësim të madh dhe ai dëshiron të rifillojë jetën e tij me të në Mbretërinë e Bashkuar, ndërsa ai tani është në Tiranë ku ai zotëron një “Piano Bar”.

Digiqole ad

Të ngjashme