• 03/08/2021
Digiqole ad

Ekskluzive: Këto janë masat e reja nga sot në Kosovë

 Ekskluzive: Këto janë masat e reja nga sot në Kosovë

Members of the University Clinical Center of Kosovo in protective gear walk past a sign reading “Ambulance For Coronavirus” at the University Clinical Center of Kosovo in Pristina on March 14, 2020. – Kosovo reported its first coronavirus (COVID-19) case on March 13, 2020, in a 22-year-old Italian woman and a 77-year-old Kosovar man, both recently returned from Italy. (Photo by Armend NIMANI / AFP)

Masat e reja:

🔴 Bartja e maskave është obligative

🔴 Institucionet obligohen të mbajnë dezinfektues dhe maska në vende të qasshme

🔴 Qytetarët mbi 65 vjeç dhe qytetarët me sëmundje kronike, mund të lëvizin prej 05:00 deri 10:00 dhe prej 18:00 deri 21:00

🔴 Në komunat: Prishtinë, Prizren, Ferizaj, Vushtrri, Mitrovicë e Jugut, Mitrovicë e Veriut, Gjilan, Fushë Kosovë, Shtërpcë, Leposaviq, Zubin Potok e Zveçan nga ora 21:00-05:00 ndalohet çfarëdo qarkullimi jashtë shtëpive (me përjashtim të rasteve urgjente shëndetësore)

🔴 Pezullohet veprimtaria e çerdheve në Institucionet publike dhe private

🔴 Pezullohen aktivitetet rekreative, kulturore dhe sportive të mbyllura

🔴 Të gjitha qendrat tregtare obligohen që ta zbatojnë orarin nga 05:00-21:00

🔴 Pezullohet puna në tregjet publike të automjeteve dhe të kafshëve

🔴 Pezullohen ceremonitë fetare në institucionet fetare

🔴 Ndalohet grumbullimi i më shumë se 5 personave në sheshe, parqe dhe të ngjashme

🔴 Operatorët e shërbimeve komunale, financiare, elektronike dhe postare të ofrojnë shërbime me orar dhe staf minimal

🔴 Qytetarët e Malit të Zi, Bosnjë e Hercegovinës dhe Maqedonisë së Veriut, obligohen që kur hyjnë në Kosovë të kenë test RT-PCR negativ në Sars COV-2, jo më të vjetër se 72 orë nga koha kur paraqiten në kufirin e RKS

Ruaje veten dhe të tjerët!

Të ngjashme