• 13/06/2021
Digiqole ad

Ministri Kuqi flet për bllokimin e llogarive bankare të Telekomit

 Ministri Kuqi flet për bllokimin e llogarive bankare të Telekomit


Ministri i Zhvillimit Ekonomik dhe ambientit ka shkruar në profilin e tij në facebook rreth bllokimit të llogarive bankare të Telekomit:

Postimi i plotë:

Rreth situatës së krijuar me Telekomin e Kosovës

Gjatë ditës së sotme keni mundur të lexoni në medie rreth bllokimit të llogarive bankare të Telekomit të Kosovës.

Ky bllokim natyrisht që na ka shqetësuar dhe i gjithë kabineti im po merret intensivisht me institucionet relevante për të gjetur zgjidhje.

Filli i kësaj situate që po ndodhë sot është në vitin 2016, kur operatori ekonomik “Dardafon.net” ka fituar në Tribunalit Ndërkombëtarë të Arbitrazhit, aty ku i është njohur e drejta për përmbarim të borxhit.

Tashmë kemi një vendim të Gjykatës Themelore të Prishtinës që urdhëron përmbarim, mirëpo jam i bindur që do të arrijmë më të mirën e mundshme. Ne kemi azhornuar takimet dhe besojmë në zgjidhje.

Ftoj punëtorët e Telekomit dhe akterët tjerë të jenë racionalë në deklarata dhe veprime.

Blerim Kuçi, ministër i Ekonomisë dhe Ambientit

Digiqole ad

Të ngjashme