• 03/08/2021
Digiqole ad

Forbes: Po, TikTok vërtet po ju spiunon tek Partia Komuniste Kineze – thotë një raport i ri

 Forbes: Po, TikTok vërtet po ju spiunon tek Partia Komuniste Kineze – thotë një raport i ri

Presioni i pamëshirshëm mbi TikTok u rrit më tej këtë javë, me sekretarin e shtetit të SHBA-së, Mike Pompeo përsëri duke pretenduar se të dhënat e përdoruesit dërgohen në Kinë.

“Nuk është e mundur që informacioni juaj personal të rrjedhë nëpër një server kinez”, paralajmëroi ai gjatë një interviste në media britanike, duke sugjeruar se të dhënat “do të përfundonin në duart e Partisë Komuniste Kineze”, të cilën ai e karakterizoi si një “perandori të ligë”.

Dhe sipas një shkrimi të Forbes, përcjell Telegrafi, TikTok është fuqimisht “nën vëzhgimin e administratës Trump”, dhe ata nuk po lejojnë të heqin dorë.

Por tani, siç shkruan më tej Forbes, ndërsa TikTok vazhdon të mohojë akuzat amerikane për keqpërdorim të të dhënave, për shkak të presionit nga Pekini, një raport i ri nga ekspertët kibernetikë në ProtonMail i ka vënë në dyshim ato mohime.

“Kujdes”, paralajmërohet në raport, “gjiganti i mediave sociale jo vetëm që mbledh të dhënat personale, por gjithashtu bashkëpunon me Partinë Komuniste të Kinës, duke zgjeruar mbikëqyrjen dhe censurën e Kinës, përtej kufijve të saj”.

Bota e TikTok tani është e mbizotëruar nga spekulimet nëse SHBA do të gjejë ndonjë mënyrë për të ndaluar aplikacionin, duke “shkurtuar hyrjen” në dhjetëra miliona përdorues amerikanë dhe duke bërë thirrje për ndalimin e rritjes së shpejtë të TikTok.

Siç kujton Forbes, java kishte filluar me konfirmimin e një ndalimi të punonjësve federalë që të instalonin aplikacionin në pajisjet e lëshuara nga qeveria, duke parë nga shumë njerëz si pararendës të një forme të veprimit më të gjerë nga administrata Trump.

Ne gjithashtu e dimë se si do të funksiononte një ndalim i tillë — TikTok do të shtohej në një listë të njësive të departamentit të tregtisë, në të njëjtën mënyrë që Huawei është sanksionuar, shkruan autori në shkrimin e tij në Forbes.

Të ngjashme