• 17/05/2021
Digiqole ad

Zëvendëskryeministri Selmanaj: “Kryeministri është autoriteti i vetëm ekzekutiv që udhëheq dialogun mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë”

 Zëvendëskryeministri Selmanaj: “Kryeministri është autoriteti i vetëm ekzekutiv që udhëheq dialogun mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë”

Zëvendëskryeministri Selmanaj ka folur rreth dialogut Kosovë – Serbi dhe e ka potencuar se autoriteti i vetëm ekzekutiv që udhëheq dialogun mes Kosovës dhe Serbisë është Kryeministri i Qeverisë së Kosovës. Ai këtë e ka bërë të ditur në një postim në Facebook.

Ky është postimi i plotë :

Për të gjithë ata që ende kanë dilema..

Kryeministri i Qeverise së Kosovës është autoriteti e vetëm ekzekutiv që udhëheq dialogun mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë.

Platforma e vetme politike për dialog është dhe mbetet Kushtetuta e Kosovës

Parimet e dialogut:

Dialogu zhvillohet për çështje politike, dialogu teknik tashmë i takon së kaluarës;
Dialogu do të përfundoj me njohje reciproke;
Marrveshja do të jetë gjithpërshirëse dhe ligjërisht e obligueshme;
Marrveshja përfundimtare do të jetë në plotni me frymën e Kushtetutës së Kosovës, në të kundërtën nuk do pranohet asesi.

Çështjet që nuk do diskutohen në negociata;
Territori, sovraniteti dhe
Sistemi unitar i shtetit.

Jemi të bindur që ky proces nuk mund të mbyllet suksesshëm pa përkrahjen e miqve tanë SHBA-BE. Kjo përkrahje ekziston dhe për këtë nuk duhet të ketë dilema askush.

Kjo temë kërkon transparencë, unitet dhe lidership me përgjegjësi të larta shtetërore e kombëtare. Këtë angazhim dhe përkushtim tashmë e ka dëshmuar qeveria me kryeministrin Hoti.

Tema tjera të rëndësisë terciare dhe për politika të brendshme dhe me interes ditor kemi dhe do ketë gjithmonë me bollëk.

Kosovambitëgjithë

Digiqole ad

Të ngjashme