Digiqole ad

Nga e shtuna nis vaksinimi nga ajri kundër tërbimit të kafshëve të egra

 Nga e shtuna nis vaksinimi nga ajri kundër tërbimit të kafshëve të egra

Autoriteti i Aviacionit Civil i Kosovës ka njoftuar se nga data 24 deri më datë 31 tetor në vend do të zhvillohet fushata e vaksinimit nga ajri të kafshëve të egra kundër tërbimit.

Siç thuhet në njoftim kjo fushatë zhvillohet në tërë Ballkanin Perëndimor si pjesë e iniciativës rajonale të kontrollit të kësaj sëmundjeje tek kafshët, prandaj do të ketë edhe fluturime të aeroplanëve afër zonave kufitare të Republikës së Kosovës, njofton Klan Kosova

Njoftimi i plotë:

Autoriteti i Aviacionit Civil i Kosovës informon të gjithë qytetarët se nga data 24 deri më datë 31 tetor 2020, në territorin e Republikës së Kosovës, do të zhvillohet fushata e vaksinimit nga ajri të kafshëve të egra kundër tërbimit. Kjo fushatë zhvillohet në tërë Ballkanin Perëndimor si pjesë e iniciativës rajonale të kontrollit të kësaj sëmundjeje tek kafshët, prandaj do të ketë edhe fluturime të aeroplanëve afër zonave kufitare të Republikës së Kosovës.

Kjo fushatë e mbështetur nga Bashkimi Evropian, do të zbatohet me një procedurë moderne e cila garanton vaksinimin e sigurt të kafshëve të egra, kurse i gjithë procesi i shpërndarjes së vaksinimit do të realizohet përmes ajrit dhe në mënyrë të kontrolluar nëpër të gjitha zonat malore, duke përjashtuar qendrat urbane dhe sipërfaqet ujore.KlanKosova

Digiqole ad

Të ngjashme